Ervaring verstandskiezen trekken

Woensdag zijn 2 van mijn verstandskiezen eruit gegaan en daar wil ik het met jullie over hebben. Misschien een gek onderwerp maar het is een persoonlijke blog dus wilde ik dit ook graag delen!

Toen ik 1,5e maand geleden te horen kreeg van mijn tandarts dat het beter was mijn verstandskiezen eruit te halen kreeg ik het spontaan benauwd! Normaal gesproken ben ik nooit echt bang voor iets, maar de tandarts is toch een dingetje apart. Tandartsen vind ik op de een of andere gewoon angst opwekken! De tandarts wilde zelf mijn verstandskiezen eruit halen of ik mocht naar het Maasstad ziekenhuis en daar naar een kaakchirurg. Heb er eventjes over nagedacht en besloten toch maar naar de kaakchirurg te gaan. Eergisteren 23 november was het zover en moesten 2 van de 4 verstandskiezen eruit.

Helaas ben ik zo’n persoon die alles zoekt en wilt weten van mijn trouwe vriend meneer google, en daar kwam ik me toch horrorverhalen tegen( NIET DOEN DUS)! Gelukkig kan ik wel tegen pijn en ik moest me eroverheen zetten. We kamen aan in het ziekenhuis en alles verliep zo soepel daar. Er werden eerst foto’s van mijn tanden gemaakt en na een kleine 10 minuten werd ik naar binnen geroepen door de assistente van meneer de Gijt. Ik moest in een apart kamertje wachten en daar werd me de verdoving gegeven. 5 of 6 prikjes in je mond die de boel lekker gaan verdoven, die in je gehemelte is geen pretje maar zonder verdoving je verstandskiezen laten trekken kan gewoon niet.

De verdoving was aan het inwerken en alles begon te tintelen en voor dood aan te voelen. Alles werd klaargezet en serieus voor ik het wist waren ze eruit. Ik had mijn mond nog geen eens wagenwijd open of hij had er al 1 te pakken. Ik wist niet wat me overkwam.. Hij pakte mijn kies rechtsonder beet en na 2 keer wrikken was die los en stond ik al overeind. Er hoefde niks gehecht te worden maar moest wel een halfuur tot uur op een gaasje bijten. Mijn kiezen heb ik meegekregen maar zal jullie de foto besparen haha!

Na 5,5 uur was mijn verdoving pas uitgewerkt en kon ik eindelijk wat gaan eten, dat mocht eerder niet. Ook heb ik ibuprofen bruis meegekregen om dat 3 keer per dag te nemen tegen pijn en ontstekingen. Het is nu donderdagmiddag 24 november en er is niks te zien aan mijn kaak. Geen dikke wang of blauwe plek, helemaal niks. Wel loopt er af en toe wat bloed uit mijn mond maar dat schijnt erbij te horen.

Al met al is alles 1000% meegevallen en gaan 2 februari de andere 2 eruit! Niet ieder verhaal hoeft horror te zijn en daarom wilde ik graag mijn verhaal delen!

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *