Afkeer voor rode producten

Sinds kleins af aan heb ik een afkeer voor rood/paars achtige producten. De vraag waar dit vandaan komt zou ik moeilijk kunnen beantwoorden. Toen ik een klein peutertje was hebben mijn ouders te horen gekregen dat ik een allergie had voor kleurstoffen. Als ik wel kleurstoffen at werd ik een kleine draak en was ik ontembaar. Ik rolde over de grond werd driftig en was niet in toom te houden. Het was dus de bedoeling dat ik snoepjes en zoete drankjes zo veel mogelijk moest vermijden en dat als klein meisje was erg moeilijk. Ik mocht bijvoorbeeld geen skittles, smarties of m&m’s want die waren een bom van kleurstoffen. Vooral de kleur rood zou de meeste kleurstof bevatten en misschien is het daar wel fout gegaan.

Op den duur ben ik langzaam over deze allergie heen gegroeit en merk ik er zelf niet veel meer van. Maar helaas is de angst of afkeer hoe je het ook wilt zeggen voor rode producten gebleven. Mij zal je nooit aardbeien snoepjes of ijsjes zien eten en ook geen casis achtige drankjes. De geur en kleur van dat soort producten kan ik niet goed aan. Als ik het ruik kan ik er zo misselijk van worden en ik walg er gewoon van. Zelfs als mijn vriend wel zoiets eet kom ik niet bij hem in de buurt voordat hij zijn tanden heeft gepoetst.

Het gekke is dat ik niet alle rode producten vermijd, ik eet bijvoorbeeld wel ketchup maar waag mezelf niet aan een tomaat. Het zijn denk ik meer de tropische rood/paars achtige tinten waar ik niet zo goed tegen kan. Bosbes/aardbei/frambozen smaken maken mij zo ontzettend misselijk en als ik eraan denk raak ik al een beetje in paniek,het trekt me gewoon niet. Ben wel ontzettend benieuwd of dit ooit over zal gaan.

 

Hebben jullie ook een raar feitje over jezelf?

 

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *