De anticonceptiepil

De anticonceptie pil

Een kleine 4 jaar geleden ben ik begonnen met de pil en heb deze goed kunnen testen om te weten of hij wel of niet voor mij werkt. Ik ben begonnen met de pil toen ik een relatie kreeg met mijn vriend en in dat opzicht werkt de pil gelukkig prima! Helaas ben ik wel meer dan 10 kilo aangekomen in het eerste jaar van mijn pil gebruik, maar dat hoor je vaker.

Helaas ben ik na bijna 4 jaar niet te spreken over deze vorm van anticonceptie en ik zal jullie vertellen waarom. Sinds in ben begonnen met de pil merk ik dat mijn stemming ontzettend is veranderd. Ik schommel van happy naar ontzettend down en soms is het gewoon zo erg dat ik denk ‘moet dit leven leuk zijn’? Dit vind ik persoonlijk het meest vervelende wat ik eraan heb ondervonden. Ik word ontzettend down en bijna depressief ervan. Geen zin om iets te ondernemen en herken mezelf daar zo niet in.

Natuurlijk is het niet goed om hormonen binnen te krijgen maar wat zou dan een oplossing kunnen zijn? Ben de afgelopen maanden een beetje aan het rondzoeken of er een alternatief voor mij is die wel fijn werkt. Het spiraaltje komt voor mij het meest in de buurt omdat die plaatselijk hormonen afgeeft en niet door het hele lichaam. Het spiraaltje zit 5 jaar en dan zou er een nieuwe gezet moeten worden, opzich een fijn idee. Alleen stiekem hoop ik binnen 5 jaar toch moeder te mogen worden, dus misschien moet ik er toch maar even mee wachten? Het lijkt mij ook niet goed om steeds andere hormonen mijn lichaam binnen te laten.

Voor mij werkt de pil helaas niet zoals ik graag zou willen.

Van meerdere vrouwen heb ik begrepen dat de pil bij hen dezelfde bijwerkingen heeft. Als vrouwen er mee stoppen weten ze vaak niet wat ze meemaken. Ze zien de wereld ineens weer rooskleurig en de stomme gedachten verdwijnen. Ook schijnt het slecht voor je te zijn op het gebied van ziektes. Je zou eerder kanker kunnen krijgen vooral borstkanker, eierstokkanker en baarmoederhalskanker. Misschien is het toch beter om even verder te zoeken of er voor mij een beter alternatief is, ben behoorlijk geschrokken na het lezen van deze verschrikkelijke dingen.

Zo ik heb even mijn hart kunnen luchten! Gebruiken jullie ook de pil? Hebben jullie een ander goed werkend alternatief!?

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *