Hoe ervaar ik PDS?

Sinds April vorig jaar loop ik rond met verschrikkelijk buikpijn en klachten, maar wat nu?

Diverse onderzoeken heb ik gehad van 10 keer bloedprikken tot een ademtest en zelfs een darmonderzoek kon niks duidelijk krijgen. Sinds vorig jaar krijg ik bijna iedere dag nadat ik iets gegeten heb ontzettend last van pijn en steken in mijn bovenbuik. Ga zo’n 8 keer per dag naar de wc en ben ontzettend moe. Standaard word ik na het eten erg misselijk zelfs tot overgeven aan zo. Zo erg dat ik niet kan lopen of staan van de pijn, het enige wat werkt is me niet veroeren en stil in bed blijven liggen is dan nog wel te doen. Misschien een beetje too much information maar ik heb zelfs darmparasieten gehad die na 3 antibiotica kuren pas eindelijk wegwaren. Maar de pijn bleef! Een jaar lang loop ik bij een MDL arts in het ziekenhuis die er ook maar niet uitkomt. Ik ben naar een diëtiste gestuurd om aan het duivelse FODMAP dieet te gaan.

Dit dieet heb ik zo’n 8 weken gedaan maar wederom geen enkel resultaat.. Nu ben ik weer opgebeld door de diëtiste dat ze overleg heeft gehad en niet weet wat het kan zijn. Ik kon dus weer terug naar mijn ‘geliefde’ MDL arts. Er is nu geen andere mogelijkheid dan antidepressiva voor de pijn. De antidepressiva legt de zenuwen plat van hersens naar de darmen waardoor de pijn minder zou moeten zijn maar de klachten kunnen ze niet wegtoveren natuurlijk.

Mocht dit na 30 dagen niet werken wordt de dosis verdubbeld… Heel eerlijk gezegd weet ik niet wat ik niet meer wat ik moet. Misschien een second opinion? Mijn arts wilt geen maagonderzoek doen omdat hij niet verwacht dat het daar vandaan komt maar de pijn zit hoog in mijn buik en niet rond mijn darmen. Door de medicatie ben ik ontzettend moe en neerslachtig en nu slik ik het nog maar 8 dagen. Wie weet trekt het bij maar ik wil niet levenslang aan deze medicatie zitten.

 

Hebben jullie PDS? Wat werkt voor jullie?

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *