Ik testte de Ladycup

Nu ik gestopt ben met de pil is mijn menstruatie weer terug en valt niet te regelen als met de pil. Ik was altijd op zoek naar een beter alternatief voor tampons/maandverband. Ik ben namelijk voor alles en nog wat allergisch en kreeg altijd last van de wattige stof in mijn ondergoed. Ik kon niet goed tegen maandverband en tampons voelde al helemaal niet goed. Zeker niet als je ook bedenkt dat je er een tamponziekte van kan krijgen, mij niet gezien hoor. Maar wat was er dan dacht ik jaren lang? Tot ik in aanraking kwam met de Ladycup!

De Ladycup klonk voor mij zo goed omdat het goed te verdragen is voor je lichaam en hij kan ook een hele nacht ingehouden worden. Met tampons vond ik dat doodeng en durfde het eigenlijk niet aan, maar met alleen maandverband ben je gewoon niet helemaal safe. De Ladycup kun je tot wel 12 uur inhouden en hij is milieuvriendelijk want gaat wel mee tot zo’n 15 jaar. Na gebruik spoel je hem af met water of een papiertje, door de siliconen kun je dit er makkelijk afvegen.

Geen gedoe met tampons en maandverband meenemen in je tas, want je hebt maar 1 cupje nodig. Het bespaart natuurlijk geld al die jaren laat staan hoe je het milieu hiermee red.

 

Mijn ervaring

De eerste keer toen ik hem moest inbrengen was ik wel wat gespannen want ja het is toch wat groter dan de normale tampon en je moest er volgens andere een handigheidje in gaan hebben. Nou daar ging ik dan…je moet het cupje een beetje dubbelvouwen als een U vorm en dan inbrengen, hetzelfde als de tampon. Dat ging sneller dan verwacht. Ik dacht dat hij zat maar toen ik op een stoel wilde gaan zitten, dacht ik nee dit is niet goed. Ik voelde hem zitten net als je je tampon niet ver genoeg er in had gedaan zeg maar.

Ik bracht hem opnieuw in, is wel ff zoeken maar dan vind hij zijn weg wel. De ladycup plopt uit en trekt zich vacuüm.  Toen ik een paar uur later naar de wc moest had ik geen eens door dat hij erin zat. Er zit natuurlijk wel een langer stukje aan maar als hij goed is ingebracht zie je die ook niet zitten. Ik kreeg het toen wel even warm want ik zag mezelf al zitten bij de huisarts. Maar toen ik rustig ging zitten kon ik heel makkelijk het langere stukje pakken en het cupje eruit halen. Eigenlijk precies hetzelfde als tampons.

Ik ben ontzettend bij dat dit bestaat. Ik heb geen last meer van allergische reacties op tampons en durf ze langer te laten zitten. Heel erg fijn! Echt een aanrader!

 

Kennen jullie deze cup en gebruiken jullie ook zoiets?

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *