De theorie achter ongelijke wenkbrauwen

Je kent vast wel iemand of bent iemand met ongelijke wenkbrauwen. Heb je ze slecht bijgetekend of is dit de natuurlijke staat van jouw wenkies? Iedereen heeft struggles met die dingen en je kwijlt allemaal weg als je foto’s ziet van Cara Delevingne. Helaas is niet iedereen gezegend met prachtige wenkbrauwen, maar misschien stelt dit je gerust. Tenslotte kun je er vaak zelf niets aan doen.

Volgens wenkbrauwexpert Tonya Crookers heeft elke wenkbrauw een eigen spierbeweging. Elke wenkbrauw groeit automatisch anders dan de andere. Ook de groeirichting hangt af van de manier hoe de spieren gebruikt worden in je gezicht en wenkbrauw.

Ook tijdens het slapen kunnen de wenkbrauwen vanzelf gaan verschillen in hoogte. Als jij altijd op 1 kant slaapt ontspant je gezicht aan die kant meer dan aan de andere zijde van je gezicht. Dit heeft natuurlijk weer gevolgen voor je wenkbrauwgroei.

Er is 1 ding waar jij zelf wel rekening mee kan houden en dat is, trek niet 1 wenkbrauw op! Als je 1 wenkbrauw optrekt kan de andere wenkbrauw zijn spierkracht verliezen waardoor ze op verschillende hoogtes komen te zitten.

Fijn om te weten toch?

 

Facebook
Pinterest
Instagram

6 reacties

  1. Grappig dat er echt een theorie achter zit. Mijn wenkbrauwen zijn echter ongelijk én lelijk (expressieloze strepen, hallo!) doordat iemand bij Yves Rocher ze járen geleden compleet verkeerd geëpileerd heeft en de haartjes niet meer teruggroeien. Booh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *