Omgaan met stress

Stress… iedereen heeft weleens stress in zijn of haar leven en iedereen gaat hier ook anders mee om. Ik wil jullie vandaag graag laten weten hoe ik omga met stress en hoe ik minder ben gaan stressen en beter in mijn vel zit hierdoor.

Om jullie even kort te vertellen waarover ik het heb! Sinds ik ben begonnen met de pil toen ik 17 was zat ik zo rot in mijn vel. Er kwamen wat nare gebeurtenissen en ik zat zo diep in de put dat dit dik 1,5 jaar geduurd heeft. Ik had zoveel stress… kreeg hyperventilaties, kwam aan en ik durfde niet meer naar buiten. Beetje bij beetje heb ik dit aangepakt en met kleine stapjes ging ik weer dingen ondernemen. Kreeg een baan en voelde me steeds wat beter maar nog zeker niet naar waar ik naar toe wilde maar daar ga ik het zo over hebben.

Hoe heb ik dit aangepakt?

1. Ga met iemand praten en zet alles voor jezelf op een rij!

2. Het klinkt heel erg cliché misschien maar ga bewegen, hoe rot je je ook voelt.

3. Neem de tijd die JIJ nodig hebt en plan voor jezelf iedere dag een moment voor jezelf. Een rustmoment waarin jij je kan ontspannen, kijk een filmpje of doe aan yoga. Ademhalingsoefeningen hielpen mij enorm! Je kunt hier zelfs voor terecht bij een fysio of cesar therapie.

4. Ga op pad en onderneem alsnog leuke dingen! Een dagje weg met vriendinnen of samen met je vriend naar de bios. Blijf dit vooral doen ook al denk je dat je thuis beter af bent! Nee je moet de deur uit!

5. Geloof in jezelf! En hier bedoel ik als laatste mee doe wat in jouw hart goed voelt! Wordt je ergens nog ongelukkiger van doe het dan niet, jij weet als beste wat jij wilt.

Deze tips hebben mij enorm geholpen om minder stress te ervaren. Ik voel me echt ontzettend goed! Ben flink aan het sporten en heb een nieuwe baan! Iets waar ik echt achter sta en oprecht blij van word! Ik kan heel gestrest worden van bepaalde zaken waar ik zelf niet achter sta. Ik wil om het plat te zeggen alleen nog maar dingen doen waar ik blij van word en energie van krijg.

Ik hoop dat ik jullie hiermee kan helpen!

Geloof altijd in jezelf <3

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Pinterest
Instagram

18 reacties

  1. Zeker, de deur uitgaan is een heel goede tip. Ook voor mij. Vaak blijf ik dan dagen in mijn kloffie thuis zitten terwijl ik zoveel rust maar ook energie krijg als ik toch even de deur ben uit geweest!

  2. Stress is iets waar ik ook mee leer omgaan, heb er zelf heel veel last van. Maar de laatste keer dat ik teveel stress had probeerde ik te kalmeren door wat meer in mezelf te geloven, en dat heeft geholpen!

  3. Wat onwijs knap dat je van zo ver bent gekomen door deze stappen te zetten! En wat fijn dat je nu een nieuwe baan hebt waar je echt blij van wordt. Je mag echt trots zijn op wat je hebt bereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *