Cognac sponge

Waarschijnlijk ben ik weer super laat met deze review maar toch wil ik mijn mening over deze sponge kwijt.

De cognac sponge is een rage/trend op zich geweest. Alle beautyguru’s hadden er 1 en waren er vaak over te spreken. Ik wilde mijn mening hier natuurlijk niet vanaf laten hangen en besloot hem zelf te testen.

Dit is de sponge in verpakking, ik heb gekozen voor een sponge die geschikt is voor de gevoelige huid. Mijn huid kan nog wel eens raar doen en ik wilde het zekere voor het onzekere nemen. Ik moet wel zeggen de sponge voelt behoorlijk hard en compact aan en dat had ik ook wel verwacht.

Ik kocht deze bij Action voor 1,49 en hier waren meerdere varianten van verkrijgbaar.

 

Deze sponge gebruik ik graag met warm/lauw water waardoor hij iets zachter wordt. Mocht ik dan nog zin hebben in een reinigingslotion gebruik ik ze beiden. De sponge blijft naar mijn mening wel erg hard en schuurt echt je huid. Dit is natuurlijk wel goed want daardoor verdwijnen de mee-eters en dode huidcellen. Het is voor mij vaak toch echt iets te hard waardoor ik snel een rode huid krijg. Dan heb ik nog wel gekozen voor de gevoelige huid maar dan als nog heb ik er last van. Ik weet niet of dit door mijn huid komt of dat meer hier last van hebben.

Het is wel erg fijn om te weten dat het een natuurlijk product is. De sponge zelf kun je het beste na gebruik even droog laten worden aan een haakje in de badkamer. Zo droogt de sponge en kun je hem snel weer gebruiken.

Tot nu toe vind ik het wel fijn in gebruik maar niet te vaak. Ik gebruik hem nu ongeveer 1 keer per week en reinig mijn huid er grondig mee. Meestal daarna een maskertje en een verzorgende crème, dat werkt wel goed voor mijn huid en voelt ook prettig aan.

Zoals je ziet heeft de sponge een aparte structuur waardoor alles goed gereinigd kan worden, nadat hij nat is wordt hij een stuk luchtiger en geeft het je huid een flinke ‘scrub’ beurt.

Meestal vind ik het fijn om hem te gebruiken voordat ik een zelfbruiner aanbreng. Maar mocht je huid na de zelfbruiner iets te oranje zijn of je hebt hier en daar wat vlekken, niet getreurd, deze sponge verdwijnt ook die plekken dus dat is wel fijn om te weten!

Mijn mening

Hier heb ik zo mijn twijfels over, ik vind het echt wel een fijn product maar ben niet razend enthousiast. Hebben jullie nog goede tips op het gebied van cognac sponges?

Facebook
Pinterest
Instagram

13 reacties

  1. Ik heb er eentje van Beauty Kitchen maar die is vrij prijzig. Goh, ik wil deze ook proberen, kijken of er veel verschil is qua hardheid. (gelukkig kan mijn huid veel hebben)

  2. Jammer dat je niet helemaal enthousiast bent! Ik ben zelf wel erg nieuwsgierig naar dit product, maar aan de andere kant ook wel sceptisch. Wel fijn dat dit sponsje helemaal natuurlijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *