Verslaafd aan internet en social media

Ik ben vast niet de enige die verslaafd is aan internet en afhankelijk is van social media.

De tijd van tegenwoordig bestaat uit internet, social media en sociale contacten. Je kunt gewoon echt niet meer zonder! Sinds kort doe ik ook de Instagram voor mijn werk, baby en tiener, een babywinkel. Hierdoor gaat mijn telefoon nog veel sneller leeg en wordt ik ergens gewoon panisch. Ik heb nu 1,5 jaar een IPhone 5S en wat ben ik blij met IPhone. Voorheen altijd een Samsung gehad maar toch was ik er niet tevreden over, Samsung loopt bij mij zo vaak vast.

Nu heb ik helaas de struggle met mijn IPhone dat hij niet meer goed oplaadt. Hij valt uit bij 60% en ’s nachts wilt hij al niet meer opladen. Als ik ’s avonds mijn telefoon aan de oplader leg en hem na een paar uur eruit wil halen zie ik dat hij niet is opgeladen, maar de batterij is leeggelopen 15%, ik kan daar zo slecht tegen. Je hebt tegenwoordig je telefoon zoveel nodig dat het rot is dat het functioneert als jij zou willen.

Wel ben ik blij dat ik een Sim Only abonnement heb, dit heb ik nog maar 4 jaar of zo. Hiervoor altijd prepaid gehad. Daar kan ik echt niet meer zonder, ik ben zo’n controlfreak. Ik wil zo graag weten waar ik aan toe ben en dat heb je dan weer wel met een abonnement.  Ik heb overal onbeperkt internet, kan bellen wat ik wil en zo kom ik nooit voor verassingen te staan. Ik wil ook graag de mogelijkheid hebben om mensen te kunnen bereiken mocht het nodig zijn. Bij prepaid is dat toch wat minder.

Ik vind het soms behoorlijk moeilijk dat de tijd zo is veranderd en we echt niet zonder telefoon kunnen. Ik moet heel eerlijk zeggen ik heb sinds een halfjaar pas weer Whatsapp en Instagram. Wij hadden besloten alles eraf te gooien en echt bewust te zijn met wat je met je tij doet. Geen onzinnige dingen en veel tijd over! Maar toch trekt het aan, je moet gewoon sociaal bezig zijn zeker als je een blog hebt.

Hoowh! Wat lastig allemaal, wat vinden jullie ervan? Hoe gaan jullie hiermee om?

Facebook
Pinterest
Instagram

9 reacties

  1. Ben ook een beetje verslaafd aan mijn telefoon en dan met name Instagram checken enzo, maar aan de andere kant kan ik er ook prima vanaf blijven en hem de halve dag ergens hebben liggen zonder er naar om te kijken.

    1. Ja is ideaal hoor, ik heb dat maar dan betaal ik 30 euro geloof ik. 1gb snel en daarna gewoon langzamer maar wel te doen. Je kan dit zo gek maken als je wilt natuurlijk <3

  2. Ik heb tijden gekend dat mijn iPhone echt aan mijn hand zat vastgeplakt. Tegenwoordig loop ik rond met twee iPhones (werk en prive) en ik ben steeds minder bezig met online dingen omdat het offline leven roept.

  3. Door mijn full-time job ben ik meer offline dan online, maar ik zou ook niet meer zonder kunnen. Voor mij is het gewoon een soort van tijdverdrijf, voor jou merk ik dat het een deel van je job is. Dat maakt wel het verschil, denk ik. Wel vervelend van die batterij. Heb ik ook en ik heb Samsung. Elke dag moet ik dat ding opladen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *