Mijn ervaring met Uzuma

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een freak op het gebied van detox en al dat soort fratsen. Ik test graag dit soort dingen en het fascineert mij altijd enorm hoe mijn lichaam op zoiets reageert. De ene keer pillen dan een sapkuur of een thee, ik ben er dol op!

Dit keer mocht ik van Uzuma de slim kuur testen die speciaal is ontwikkeld om op een veilige manier gewicht te verliezen en te detoxen. De sappen zijn ontzettend vers en zijn gemaakt van groente en fruit. Ze geven je lichaam de benodigde voedingsstoffen en vitaminen. Er zitten wel maar weinig calorieën in waardoor je aanzienlijk minder eet op een dag. Je zult hierdoor gewicht verliezen en op een gezonde manier bezig zijn met voeding.

Het klinkt misschien gek maar ik voelde me zo goed tijdens de kuur, je gebruikt 7 flesjes op een dag met de mix van groente en fruit. Het is afwisselend en je krijgt dus enorm veel smaken binnen. Zelf eet ik namelijk niet alles maar als het in een smoothie/sapje zit drink in het wel op, zo vreemd. Wat ik alleen wel kan begrijpen is dat je moet wennen aan de smaak van deze sappen. Je proeft natuurlijk wel puur de groentes en het fruit. Ik ben best wel gewend met dit soort sappen, ik drink regelmatig een banaan en spinazie shake of ik maak een groene shot.

 

 

Over Uzuma

Uzuma is 100% rauw, koudgeperst sap. Het sap is direct ingevroren waardoor het lang goed blijft. Het komt binnen in een grote doos met de 21 sappen voor 59,95. Hier doe je dus 3 dagen mee, 7 sappen op een dag, iedere keer een ander sapje. Het is wel belangrijk om hiernaast nog 2 liter water te drinken en dit niet langer dan 18 dagen te volgen. Uzuma heeft zelfs een app waarbij je makkelijk alles bij kunt houden.

 

 

Hoe is het mij bevallen

Ik vond het op zich niet heel erg moeilijk, alleen was het voor mij wel lastig dat ik de laatste 2 dagen van de kuur ziek was en me dus behoorlijk zwak voelde. De eerste dag had ik onwijs veel zin om te beginnen, ik was echt geïnteresseerd in de resultaten en kon eigenlijk niet wachten. Je krijgt een papiertje waarbij je ziet welke sappen je moet nemen om de 2 uur. Wortelsap vond ik heel erg lekker zelfs, de boerenkool was niet echt mijn favoriet. Ik vind de smaak van boerenkool gewoon niet heel fijn. Dag 1 was dus eigenlijk best wel goed te doen. Dag 2 ging iets moeilijker, ik moest die dag oppassen en de kindjes aten allerlei lekkere dingen en we gingen koekjesbakken. Hoe bedoel je jezelf kwellen haha! Ik werd in de loop van de dag niet heel lekker en had eigenlijk wel iets van een beschuitje nodig in de hoop me beter te voelen. Niet gedaan en woensdag was ik nog steeds niet lekker. Ik heb de sapjes die dag ook genomen alleen bij het avondeten heb ik besloten ze te laten staan. Ik had een beetje behoefte aan rijst en wat groenten, mijn lichaam gaat toch voor op dat moment.

Mijn hongergevoel was totaal niet aanwezig omdat je om de 2 uur sapjes drinkt en gewoon verzadigd blijft. Ik had zelfs 2 sapjes niet op, ik zat gewoon nog vol en het was erbij ingeschoten door het werk, niet erg lijkt mij?

Voor mij is het dus zeker wel goed bevallen en zal zoiets zeker vaker gaan doen!

 

Resultaten

Het resultaat mag er ook zeker zijn ik ben in die 3 dagen 2,4 kilo afgevallen wat natuurlijk ontzettend veel is. Nu ik dit artikel schrijf is er weer 0,4 kilo bij. Maar dus toch 2 kilo afvallen. Ik voelde me ook ontzettend goed die dagen, geen hoofdpijn geen afkickverschijnselen helemaal niks. Ik heb zelfs geen middagdip meer gehad, en dat is toch wel echt iets van de fijnste dingen om mee te maken.

 

Wat zijn jullie gedachten over dit soort sapkuren?

 

 

Facebook
Pinterest
Instagram

12 reacties

 1. Het lijkt mij wel zwaar, maar als je geen hongergevoel hebt zou ik het wel kunnen. Lekker veel afgevallen zeg! Maar dat heb jij toch niet nodig?!

 2. In 3 dagen 2,4 afvallen vind ik ook behoorlijk veel. Dat werkt dus goed! Ik vind dit soort kuurtjes ook helemaal leuk, al was het alleen al omdat die flesjes vol zitten met vitaminen.
  Maar knap dat je het gedaan hebt, ik heb altijd zoiets dat ik dan ga snakken om in iets te bijten en echt te kauwen. En het kan gebeuren dat je ziek wordt, je lichaam is als het ware aan het resetten.
  Leuk om je ervaringen te lezen!

 3. Het zou mij wel zwaar lijken in combinatie met werk/reistijd/huishouden enz. Ik zou toch bang zijn dat ik me maar slap zou voelen en minder concentratie heb! Misschien zou ik het wel eens willen proberen als ik niet hoef te werken of zo. Ik ben wel heel benieuwd hoe mijn lichaan erop zou reageren!

 4. Ik vind het resultaat erg goed, maar ik vraag me wel af of het op de lange baan vol te houden is. Om even snel twee kilo kwijt te raken zou het wel kunnen, maar ik vrees dat het er ook zo weer aan zit. Plus meer. Maar aan de andere kant: een detoxje op zijn tijd is nooit verkeerd natuurlijk.

  1. Nee is ook zo hoor, het is even een reset maar daarna zal het weer snel eraan zitten mocht je door gaan met slecht eten haha

 5. Wat interessant! Ik hoor hier veel goede dingen over. Ik zou het ook graag eens proberen. Misschien na mijn vakantie Amerika, want de kans is groot dat ik met wat extra kilo’s terug kom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *