Zwangerschapsupdate | 4-9 weken zwanger

Hier is ie dan.. de eerste zwangerschapsupdate..

We lopen nog even achter want ik ben nu al 13 weken zwanger terwijl ik dit schrijf op 18 april, maar ik wil jullie toch nog even deze update geven. Zodra ik gelijk ben qua weken zal er iedere week of eens in de 2 weken een update online komen.

Hoe heb ik mij deze weken gevoeld, laten we beginnen met het begin. In week 4 kwamen wij erachter dat wij zwanger waren. Ik voelde me niet helemaal mezelf en ik sloeg uit mezelf een carpaccio af. Sorry maar dat is iets wat ik gewoon never zou doen haha, ik bedoel hallo ik ben echt gek op carpaccio. Maar toen begon ik toch echt een beetje te denken huh waarom doe ik dit? Het was vrijdagochtend en ik dacht oke laten we voor de zekerheid maar een test doen, ik was nog niet eens overtijd maar toch voelde het niet echt goed. Ik deed een simpele test van Action en liep gewoon weg erna, ik had nooit gedacht dat ik iets anders zou zien. Maar toen ik na 5 minuten op de test keek zag ik een lichte streep… Ik dacht nee dit kan niet, ik wil dit misschien zien. Toch zag ik het echt hoor.. Ik had helaas geen extra testen in huis we waren namelijk nog maar 1 maand officieel bezig en het ging gewoon wat snel allemaal.

Ik besloot toch maar even wat urine te bewaren en richting de Kruidvat te gaan. Ik moest het nu immers weten toch? Ik kocht een clear blue test en thuis durfde ik hem eigenlijk niet te doen. Uiteindelijk mezelf eroverheen gezet en met trillende handjes zat ik te wachten tot er iets zou verschijnen. Na 2 minuten stond er ZWANGER en kort erna verscheen het aantal weken 1-2 weken want in principe 3/4 weken zou betekenen. O M G !!!

Deze foto heb ik direct gemaakt nadat ik even heel hard gehuild had haha, ik wilde heel graag een foto hebben van het moment. Ik had het ook gefilmd maar dat heb ik kort erna verwijderd, ik heb mezelf namelijk nog nooit zo lelijk en hard horen huilen.

Die vrijdag duurde ontzettend lang.. Dani was nog op zijn werk en ik besloot even langs een vriendin te gaan. Ze wist van niks maar ik heb het haar uiteindelijk als eerste verteld, ik wilde het Dani persoonlijk vertellen en ik moest het gewoon aan iemand kwijt. Samen hebben we wat leuke dingen gekocht en ’s avonds heb ik het Dani verteld met een aantal cadeautjes en heerlijk eten. Het was wel echt een van de mooiste momenten van mijn leven, samen huilen en beseffen dat we ouders worden…

De dagen erna hebben wij het onze ouders verteld en toen begon het lange wachten. We hebben besloten het eerst onze dichtstbijzijnde familie te vertellen en zo doende rolde het steeds wat verder.

 

Hoe voelde ik me?

Waar moet ik beginnen.. de eerste week toen we het wisten ging helemaal prima na 1,5e week werd het echt intens. Ik begon met overgeven en kreeg een griep erbij met koorts en ontzettend veel klachten. Ik heb een week niet kunnen werken en alleen maar op de bank gelegen, ik at nauwelijks en hield niks binnen. Ondertussen ben ik nog steeds kotsmisselijk..

 

Eerste echo

Met 8 weken hebben we onze eerste echo gehad en dat voelde zo ontzettend goed! De echoscopiste zette het apparaat op mijn buik en direct zagen we een klein bolletje met een kloppend hartje <3 Oh dat is wel echt een van de meest mooie momenten van je leven!

 

Snel zal er een nieuwe update volgen! Thanks for reading x

 

 

 

 

Facebook
Pinterest
Instagram

14 reacties

  1. Ik vind het echt geweldig voor jullie! En balen dat je zo misselijk bent, daar moet je helaas doorheen. (ik heb er zelf nooit last van gehad, maar ik volgde veel andere zwangere bloggers en ook veel last van misselijkheid, maar het gaat op een bepaald gelukkig over… )
    Prachtig moment als je op de echo voor het eerst je kindje ziet!

  2. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat mooi om te lezen hoe je erachter kwam en hoe onverwacht het mooie nieuws ook voor julliezelf eigenlijk kwam ๐Ÿ™‚ Wat rot om te horen dat je je nog steeds zo misselijk voelt. Ik hoop dat het snel een stuk beter met je gaat!

  3. Oooh echt gefeliciteerd met dit mooie nieuws! Kan me voorstellen dat je er mega emotioneel van werd, ik zou dat ook hebben. Haha ๐Ÿ™‚ Hopelijk gaat het snel beter met je misselijkheid en kan je er een beetje van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *