Geld geld en nog eens geld

Misschien even een ander artikel dan dat jullie van mij gewend zijn maar ik wil jullie even bedolven onder boze gedachten, geïrriteerde kreten en haat.

Het klinkt misschien raar want vaak ben ik wel positief en kan ik echt wel genieten van kleine dingen in het leven. Ik probeer alles per dag te nemen en niet te ver vooruit te kijken. Ik geniet dus van alles wat ik doe, elke dag opnieuw. Nu denken jullie misschien waar gaat dit artikel heen, nou dat zou ik jullie vertellen.. GELD.

Geld vind ik zozeer nog niet zo belangrijk, ja oke je hebt genoeg geld nodig om te overleven en te kunnen doen wat je behoeftes zijn maar ik hoef er niet persee in te verzuipen ( oke ik lieg zou heerlijk zijn haha). Nee even zonder gekheid, het is geen levensbehoefte.. Ik doe mijn werk omdat ik het leuk vind en niet omdat het dik betaald. Ik verkies liever mijn geluk boven het feit dat ik veel geld moet verdienen. Ik denk niet zozeer dat dat je namelijk echt gelukkig maakt. Je moet iets doen waar jij blij van wordt, je werkt ten slotte tot je er bij neervalt.

Maar laatst werd ik ineens overvallen van echt boze gedachten, ALLES maar dan ook ALLES kost geld. Ze vragen voor het minste of geringste een bijdrage en niet zo klein ook. Ik bedoel kijk even naar de zorgverzekering, wat nou als je dat niet kan betalen? Het zijn natuurlijk geen bedragen meer tegenwoordig. Ook de gemeentebelastingen zijn niet te zuinig, hoppa weer 300 euro. Dit zijn nog maar kleine dingetjes hoor, laatst ook, we hebben natuurlijk en WA autoverzekering. Maar ik wil dan wel de goedkoopste autoverzekering.  Bijvoorbeeld autoverzekering centraal beheer achmea.  Je auto moet verzekerd zijn en dat vind ik ook helemaal prima, maar doordat het mis is gegaan bij de desbetreffende verzekeraar en zij wel direct voor 2 maanden geld hebben afgeschreven maar ons niet hadden aangemeld als verzekerde hebben wij een boete ontvangen van het RDW. Nou ik kookte, 400 euro en je kan bezwaar maken wat je wilt, het heeft echt geen nut, geloof me . We hebben trouwens het bedrag wat afgeschreven was niet eens terug gekregen. Uiteindelijk was deze verzekering nog duurder ook dan degene die wij nu hebben, een les van mij: energie vergelijken. Dat bedoel ik dus, alles kost geld en je moet doen waar je gelukkig van wordt maar soms kan het niet eens omdat je gewoon door financiële redenen niet je hoofd omhoog kan houden. Deze inzichten heb ik opgedaan tijdens het kijken naar Steenrijk, Straatarm…  sommige mensen zijn zo ziek, zijn niet in staat te werken maar er worden wel allemaal dingen ge-eist waardoor ze gewoon niet eens meer gelukkig kunnen zijn in het leven. Echt verschrikkelijk gewoon!

Bedankt voor het aanhoren van mijn gedachten, ik ben ze weer even kwijt haha.

 

 

*samenwerking
Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *