Bespaartips

De afgelopen blogartikelen ben ik bezig geweest met bewuster leven en nadenken over de toekomst. Hier komt natuurlijk bij kijken dat je aan anderen denkt, de aarde niet vergeet en jezelf gelukkig maakt.

Ik vind het heel belangrijk om te sparen voor dingen die je graag wilt doen of graag wilt hebben. Bijvoorbeeld een vakantie, een duur product of een huis. In ons geval willen we in de toekomst toch graag een huis kopen, 2/3 jaar is onze termijn hiervoor. Natuurlijk moet je tegenwoordig hiervoor sparen en je eigen bijdrage is behoorlijk hoog waardoor je gewoon niet zo 1,2,3 een huis kunt kopen. Wij besloten hiervoor te gaan sparen, ook is een vakantie altijd een goede reden om te sparen en of een duur product zoals ik al zei. Mijn abonnement van mijn telefoon loopt in Juni af en ik zou graag mijn oude Iphone 5S inruilen voor een Iphone 7 of 8. Weet iemand trouwens of de Iphone 7 ook de portret functie op de camera heeft?

Omdat wij natuurlijk samenwonen heb je gewoon minder geld in de maand te besteden aan onnodige aankopen zoals bijvoorbeeld een nieuwe telefoon. Omdat ik echt een nieuwe telefoon nodig heb ben ik daarvoor toch geld apart aan het leggen, maar hoe doe je dat nou?

 

Bespaartips:

  1. Volg de aanbiedingen in folders, zo kun je bezuinigen op boodschappen. Koop je altijd veel producten van een bepaald soort en zijn ze in de aanbieding? Dan kun je natuurlijk een voorraad inslaan, mocht je ze kunnen opslaan zonder dat ze over de datum gaan.
  2. Gooi geen eten weg! Heb je eten over? vries het in of maak een nieuw gerecht voor de volgende dag met het restje wat je nog over had. Wij hebben bijvoorbeeld vaak wel wat over omdat ik altijd teveel maak. Dit vries ik lekker in voor een keer erna, ze scheelt het me dan een keer koken en ook weer geld.
  3. Energie aanbiedingen goed in de gaten houden, energievergelijk en abonnementskosten verlagen zoals bijvoorbeeld de autoverzekering. Je kent het wel, je betaald teveel voor hetzelfde bij een andere goedkopere maatschappij. Dit kan je zoveel geld schelen! Ik betaal bijvoorbeeld voor mijn abonnement extra voor een bepaald aantal sms’jes. Hallo wie sms’t er nu nog? hup abonnement aanpassen en het scheelt weer 7 euro in de maand.
  4. Producten verkopen op Marktplaats of United Wardrobe. Heb je spullen over en vind je het zonde om dit zomaar weg te gooien omdat je het toch niet gebruikt? Zet het op een 2e hands website. Ik heb voordat ik ging samenwonen behoorlijk wat spullen verkocht. Van schoolboeken tot kleding en van sieraden tot carnavalskleding. Als je het toch niet gebruikt is het zonde toch? Je kunt hier echt een leuk zakcentje mee verdienen.
  5. Eet bij vrienden of familie. Wij eten 1 keer bij mijn ouders en 1 keer bij Dani’s ouders. Niet persee om geld te besparen maar gewoon omdat we het leuk vinden! Wij genieten ervan en het scheelt ons weer koken.
  6. Neem altijd wat eten en drinken mee. Als wij ergens heengaan willen wij altijd ergens iets eten halen of ergens iets drinken. Dit loopt dan al gouw aardig op. Je bent zo 30 euro kwijt en dat ieder weekend… Soms zelfs 2 dagen in het weekend! Ja super zonde natuurlijk! Wij vinden wel dat we dat zo af en toe mogen doen, omdat wij het heel leuk vinden en het is direct een soort van date voor ons. Maar als je echt ergens op wilt bezuinigen, neem dan lekker wat mee of koop iets bij de supermarkt en ga ergens zitten.

 

*Samenwerking

 

 

Facebook
Pinterest
Instagram

6 reacties

  1. Goede tips! Ik kijk ook altijd naar de aanbiedingen en koop dingen met een 35%-korting-sticker en vries die dan in. Ook heb ik altijd en overal m’n Dopper bij. Scheelt dat je dan gewoon kraanwater kan drinken in plaats van onderweg een drankje te moeten kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *