Mijn ervaring | Moeders voor moeders

Ondertussen ben ik alweer 14 weken , bijna 15 weken zwanger en wil ik graag mijn ervaring delen over Moeders voor moeders.

Voordat ik zwanger raakte wist ik al 100% zeker dat ik mee wilde doen aan Moeders voor moeders. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met het helpen van anderen, op het gebied van bloeddoneren, donor zijn en noem maar op. Alles waarbij ik andere mensen kan helpen spreekt mij aan en daarom ook dit. Het is een kleinigheidje voor jou maar een hele grote en belangrijke stap voor mensen die vruchtbaarheidsproblemen hebben.

Het kan iedereen overkomen en daarom vind ik het ook zo ontzettend belangrijk! Het kan je beste vriendin zijn, je buurvrouw of een goede kennis, je weet het maar nooit.

 

Wat moet je precies doen?

Stap 1 ; Er komt een mevrouw van Moeders voor moeders in eerste instantie bij je langs. Ze verteld je over hoe het in z’n werk gaat en neemt tevens nog een testje af. Dit vond ik zo eng haha, je weet dat het goed zit maar toch ben je stiekem wel wat zenuwachtig hoor. Ze spreekt het een en ander met je af en verteld je precies wanneer het opgehaald wordt en wat je precies moet doen. Het is tot 16 weken zwangerschap omdat hier het meeste HCG hormoon inzit. Ik ben begonnen met 7 weken, dus je bent zeker wel 9 weken hiermee bezig.

Je krijgt 8 blauwe grote potten waarbij je er iedere dag 1 kunt gebruiken, zo heb je nooit een vieze pot van 3 dagen ervoor die je moet openen. Je krijgt hier ook 2 witte kannen bij die je kunt gebruiken om de urine op te vangen. Deze hoef je nooit meer in te leveren en kun je later lekker gaan gebruiken voor je kleintje bijvoorbeeld. Bij mij worden de potten iedere donderdag opgehaald, deze zet ik ’s ochtends buiten en de nieuwe potten worden weer voor de deur neergezet. Ik heb wel aangegeven dat ik ze graag in grote tassen geleverd wil hebben. Zeker de eerste weken vond ik het best spannend, zou iemand het zien? wat zullen ze denken? straks weten mijn buren het eerder dan mijn familie? Al dit soort vragen spookten door mijn hoofd! Gelukkig werd hier goed in meegedacht en de potten komen lekker in een grote tas bij mij voor de deur. Ik vind dit persoonlijk echt ideaal want je hoeft er nooit voor thuis te blijven en ook de deur niet uit. Na de einddatum die je hebt afgesproken komen ze niet meer langs, dus je hebt er zelf geen omkijken meer naar.

Ook kun je aangeven wanneer je met vakantie of iets bent, hier houden ze dan rekening mee, super fijn natuurlijk!

Ik ben echt heel erg blij dat ik hieraan mee kan doen en mensen met vruchtbaarheidsproblemen kan helpen, ze maken met mijn urine namelijk medicatie voor vrouwen die niet of moeilijk zwanger kunnen worden. Met iedere druppel urine zijn ze ontzettend blij dat laten ze ook blijken door middel van een leuk cadeau. Het schijnt zo te zijn dat ik eerder met ons kindje in mijn armen lig dan dat er 1 medicijn uit mijn urine is gemaakt. Echt bizar natuurlijk!

Ik hoop door middel van mijn verhaal jullie te inspireren en wie weet te stimuleren je aan te melden bij Moeders voor moeders.

Facebook
Pinterest
Instagram

2 reacties

  1. Ik vond dit zo vanzelfsprekend om te doen. Kleine moeite ook om in een plastic beker te plassen en anders spoel je het nog weg ook nog. Doodzonde! Ik was zelfs verbaasd dat een kennis zei dat ze dit absoluut niet wilde doen. Geen idee waarom niet. Maar ik dacht echt, weet je hoeveel mensen je hier mee helpt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *