Zwanger, wat veranderd er allemaal?

Sinds ik zwanger ben merk ik dat mijn lichaam echt ontzettend veranderd, dat is natuurlijk heel normaal en ook super goed. Je lichaam maakt zich klaar voor de kleine en dit gaat veel ten koste van jou lijf. Je bent veel sneller moe, slaapt slechter, eet slecht en je hele lichaam veranderd.

 

Wat moet ik aan?

Het eerste wat ik aan mijn eigen lichaam merkte was dat ik al sneller dik werd, ik kon mezelf niet meer in mijn garderobe proppen maar moest echt opzoek naar nieuwe items. Vooral de stretchjurkjes van Esprit vallen in de smaak, heerlijk je kunt er lekker mee vooruit en ook in de zomer is dit ideaal! Ik moet de hele zomer door dus ben wel opzoek naar lekkere items die ik kan combineren en door kan dragen.

 

Voeding

Qua voeding is en blijft het heel erg lastig… elke dag minimaal 1 keer boven de pot hangen is gewoon geen pretje. ’s ochtends begint het al en dan moet je nog beginnen aan je dag. ’s middags gaat het dan eigenlijk best goed maar in de loop van de middag/avond begint de ellende weer. Bij het avondeten eet ik nauwelijks wat en na het avondeten gaat er al helemaal niks meer in. Voorheen was dit zo anders en propte ik alles naar binnen wat ik binnen handbereik had. Ik merk dat ik wat lichter ben dan voor de zwangerschap maar gelukkig groeit de kleine goed en mijn buik is ook al aardig aanwezig dus het zal allemaal wel loslopen.

 

Slapen en vermoeidheid

In het begin toen we er net achterkwamen dat ik zwanger was kon ik nauwelijks de dag volmaken. Ik was zo uitgeput en lang op mijn benen staan vond ik echt vreselijk. Nu heb ik werk waarbij ik veel op mijn benen sta dus dat is soms best moeilijk om te combineren met mijn vermoeide lijf. Ik sliep minimaal 12/13 uur per dag. Nu gaat het eigenlijk wel ietsjes beter maar lig ik wel het liefst rond 8 uur al in bed. Nog even een serie kijken of Youtube rondneuzen en snel de oogjes toe. Heerlijk! Ik merk dan alsnog dat ik ’s ochtends uitgeput ben maar zo kom ik in ieder geval de dag door en gaat het eigenlijk prima.

Het is voor een goed doel, als de kleine maar groeit vind ik alles best <3

 

 

Facebook
Pinterest
Instagram

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *