De zwangerschap hoe voel ik mezelf? 20 weken zwanger

Op Foryourstyle staan natuurlijk meerdere updates over de zwangerschap per week en wat er allemaal gaande is. Zoals wel bekend is gaat het in ieder geval niet vanzelf en is het best wel zwaar eerlijk gezegd. Het is moeilijk om dit uit te spreken maar soms kan je het niet anders omschrijven.

We zijn in ieder geval al flink op weg en zijn al 21 weken zwanger! Afgelopen week hebben we de 20 weken echo gehad en we vonden het intens spannend allebei, oké als het niet goed zit is het ook wel zo maar toch vind ik het wel even een momentje hoor. Omdat ik natuurlijk aardig wat medicatie slik en geslikt heb bekeek ze haar extra goed. Om te zien hoe haar organen functioneerde en of haar darmen er niet door aangetast waren. Dit was gelukkig allemaal goed en wat waren wij intens blij! We kregen haar lieve koppie ook even in 3D te zien, zo bijzonder je ziet gewoon gelijkenissen en het leek wel of we haar al heel lang kenden, zo vreemd.

Helaas bleek wel dat mijn placenta erg laag ligt, placenta previa genoemd. Hier schrok ik best van, ik heb namelijk een vriendin die dit gehad heeft en dat was echt geen pretje hoor. Maar ik bloedde niet dus was er al helemaal niet vanuit gegaan dat ik dit zou hebben. Gelukkig ligt mijn placenta niet voor de baarmoedermond en dat is in ieder geval al gunstig. Maar we moeten hierdoor dus nog méér rust houden. Er is veel kans op bloedingen omdat mijn placenta natuurlijk onderin ligt en er veel druk op wordt uitgeoefend. ‘Normaal’ gesproken ligt je placenta bovenin je baarmoeder. Hier gaan ze dus nog extra controles op uit voeren om te kijken of hij nog mee omhoog wordt getrokken door het groeien van mijn baarmoeder. Ik hoop ontzettend dat dit het geval is hoor! Het is toch iets wat er weer extra bovenop komt en dat kan me best onzeker maken op sommige momenten. Ik bedoel ik had het zo anders voor me gezien, nu kan ik niet eens een was draaien of ik ben al uitgeput en kan niks anders dan op de bank liggen.

We mogen gewoon lekker iedere week op controle blijven komen bij de verloskundige en het ziekenhuis. Het is geen feest natuurlijk maar ik vind het wel fijn dat we in elk geval in goede handen zijn en in de gaten worden gehouden.

We weten waar we het voor doen en dat maakt een hoop goed!

 

Facebook
Pinterest
Instagram

12 reacties

  1. voor mij nieuw, ik had daar nog nooit van gehoord. Zo te horen word je gelukkig goed begeleid. Iedere week een controle voelt natuurlijk ook veiliger, fijn!

  2. Jammer dat het niet helemaal van een leien dakje gaat maar gelukkig krijg je veel begeleiding en gaat alles goed met het kleintje. Lijkt me zo bijzonder om het gezichtje echt te zien!

    1. Ja daar gaan we maar gewoon vanuit hoor haha, maar we moeten het wel realistisch inzien zodat we alle opties openhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *