De kracht van make-up

Dat make-up veel kan doen weten we natuurlijk wel, make-up kan mensen transformeren van onzeker naar super zelfverzekerd. Ik wil het woord knap of mooi niet gebruiken omdat ik eigenlijk vind dat iedereen mooi is, met of zonder make-up.

Nu het met mij gewoon niet zo heel erg lekker gaat merk ik dat ik ook steeds wat minder mezelf word. Vanwege de zwagerschap en ‘bedrust’ pak ik veel minder uit. Mijn haar heb ik al in geen tijden meer gedaan en mijn make-up laat ik ook liever in de kast. Ik ben natuurlijk veel minder de deur uit dan voorheen en waarom zou ik dan vol de plamuur erop smeren als ik daarna toch op de bank of in bed beland en dan gekronkeld moet gaan liggen zodat mijn mooie highlighter niet op de bank geswatcht wordt.

Maar toch merk ik dat ik mezelf daar nog belabberder door voel. Ik wil gewoon fris zijn en minder moe ogen dan dat ik al doe. Mijn wallen hangen op mijn knieën en ook zijn ze behoorlijk zwart. Hierdoor ben ik gewoon eigenlijk nog verdrietiger. Er komen natuurlijk wel vriendinnetjes langs en dan is make-up zo fijn. Ik voel me weer meer Charèl en gewoon mooier. Make-up is echt niet alles maar het maakt me wel een stuk vrolijker!

Als ik de deur uitga naar het ziekenhuis of de verloskundige pak ik wel uit. Een lekker make-upje, haren misschien een beetje leuk en net even wat meer moeite voor mijn kleding. Ik bedoel hallo waar komen anders die Insta foto’s vandaan haha.

 

Facebook
Pinterest
Instagram

4 reacties

  1. Heel herkenbaar, leuk dat je hier een post over schrijft. Ik draag bijna nooit meer make-up maar ik houd er wel heel erg van. Alleen in geloof dat het ook heel goed is om te leren het niet te dragen 🙂

  2. Als je je er lekkerder bij voelt, waarom niet gewoon uitpakken en een handdoekje onder je hoofd zodat de bank niet onder komt?

    Als ik de deur uit ga doe ik ook meestal wat make up op, voel je je idd toch net wat mooier 🙂

  3. Ik vind dat make up zeker iets kan toevoegen. Het maakt je niet per definitie mooier. Het kan namelijk ook de verkeerde kant op gaat en dan doet het juist alles behalve iets toevoegen. Regelmatig zie ik mensen met een dikke laag en dan vind ik dus alles behalve mooi. Ik heb wel geluk, als Indo zijnde natuurlijk. Ik smeer alleen dag crème op mijn gezicht. Ik gebruik totaal geen foundation of iets. Dan oogschaduw, een zwart lijntje en mascara. In ieder geval altijd een zwart lijntje en mascara. Alles wat meer is, vind ik dan weer minder mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *