Zwangerschapsupdate 20-23 weken

Het is weer tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate, dit keer van week 20-23.

Nou laten we maar met de deur in huis vallen en gewoon beginnen bij waar we de vorige gebleven waren. De medicijnen zijn gehalveerd qua dosis. Eigenlijk is het medicijn natuurlijk niet goed voor ons meisje, het zou in principe geen kwaad kunnen maar toch beter is altijd zonder natuurlijk. Ze hadden dus ook liever dat ik zou stoppen met de medicatie maar ze zien ook in dat dat gewoon niks gaat worden. Dus ik blijf aan de medicatie alleen een iets lagere dosering om het toch maar voor beiden ‘goed’ te houden.

De ontsteking is nog steeds aanwezig want hier willen ze op dit moment niks aan doen vanwege de zware medicatie voor de misselijkheid. Gelukkig blijft de (nierbekken)ontsteking wel stabiel en die houden ze dan ook goed in de gaten. Dit is nu namelijk al een paar maanden aanwezig. Hij blijft op dit moment dus stabiel en groeit niet verder uit, waardoor het nu wordt aangekeken. Ze moeten kiezen wat ze behandelen dus het is steeds weer afwachten per keer.

Zoals jullie weten ligt mijn placenta ook onderin mijn buik ipv bovenin. Ik heb het er erg moeilijk ook mee gehad, kan er namelijk ook nog wel bij.. De enige dag kan ik het zo positief inzien en uitkijken naar de dag dat ze komt. Maar het andere moment ben ik met alles en iedereen klaar en wil ik alleen in bed liggen en huilen. De dagen wisselen af maar we houden altijd moed. De placenta kan mogelijk toch nog naar boven worden getrokken en een ziekenhuisbevalling zit er toch wel in dus daar moeten we ons maar bij neerleggen.

De bedrust en het weinige doen breken me soms wel enorm op, gelukkig heb ik dan nog mijn blog en lieve mensen die langskomen om het een beetje te verdragen. Helaas zijn mijn bekken ook flink aan het opspelen en wilt de verloskundige toch graag dat ik eens langs een speciale bekkenfysiotherapeut ga om te kijken of deze wat oefeningen of iets dergelijks heeft om me erbij te helpen. Het wordt natuurlijk alleen maar zwaarder en ons meisje gaat hopelijk nog veel groeier waardoor ze steeds meer kracht zal gaan uitoefenen op die bekken.

We zien het allemaal wel weer, ik houd jullie op de hoogte!

Facebook
Pinterest
Instagram

1 reactie

  1. Jeetje dat lijkt me allemaal behoorlijk zwaar. Wel erg leuk en goed dat je er telkens over schrijft op je blog! Waarschijnlijk zal je daar over een paar jaar heel blij mee zijn, dat je dit allemaal terug kan lezen.
    Heel veel succes & keep us up-to-date <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *