Insta ban

Instagram is niet meer weg te denken uit ons leven, althans laat ik maar voor mezelf spreken.

Nog maar een klein jaartje heb ik Instagram, ik wilde er eigenlijk niet aan beginnen omdat ik nogal verslavingsgevoelig ben wat dat betreft. Ik wil uren scrollen en inspiratie opdoen alleen houd Instagram dat tegen.

 

Insta ban

Het is mij helaas al meerdere keren gebeurd dat ik verbannen word op Insta en dan voor een redelijk korte tijd. Eerst voor een paar uur en afgelopen week wel voor anderhalve dag (VRESELIJK). Ik kan dat echt niet aan hoor haha. Ik had blijkbaar teveel geliked.

Het is dus zo dat insta je kan bannen om diverse redenen. Teveel liken, teveel mensen volgen in korte tijd of teveel hashtags gebruiken. Als je steeds dezelfde hashtags gebruikt kan je ook tijdelijk worden tegengehouden, dit wordt gezien als spam. Gebruik daarom ook liever geen hashtags in je eerste comment( oke dit weet ik ook pas sinds kort) en typ ze liever zelf dan dat het automatisch wordt ingevuld voor je.

Ook het kopen van likes/volgers of het koppelen van diverse apps aan Instagram kunnen dit beïnvloeden. Dus gebruik bij voorkeur geen feedorganizers of iets dergelijks. Je kan namelijk niet alleen tijdelijk worden tegengehouden ook kunnen ze je een shadowban opleggen die je foto’s niet laat zien bij de hashtags die jij gebruikt.

Mocht je toch worden verbannen is er helaas niks aan te doen en moet je afwachten..

 

Facebook
Pinterest
Instagram

9 reacties

    1. Ja daar zou ik zeker even rekening mee houden, is zo vervelend. Is me nu nogmaals gebeurd en dit keer duurde het 48 uur pff.

  1. Ik heb ook regelmatig een shadowban gehad. Echt een vreemd mechanisme inderdaad! Ik vermoed dat het bij mij door het gebruik van hashtags komt, want ik heb geen idee wat ik anders fout zou doen. Northflix heeft er trouwens ooit een handig artikel over geschreven. Misschien heb je daar wat aan. Het is een heel uitgebreid stuk met verschillende redenen waarom je zo’n ban kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *