Besparen op baby spullen

Een kindje krijgen kost niet echt geld natuurlijk maar alles wat erbij komt kijken wel. Alles wat je nodig hebt kost gewoon geld, en dan heb ik het niet over kleine bedragen, maar flinke bergen geld kun je wel zeggen.

Wij hebben flink wat weten te besparen op de kinderkamer doordat we deze van marktplaats hebben gehaald. Maar daar komt ook een matrasje bij van ongeveer 80,- voor een goed matras. De box hebben we gekregen van mij schoonouders en de kinderwagen van papa en mama. Dat zijn natuurlijk wel grote uitgaven waar je op kunt besparen doordat wij hele lieve mensen om ons heen hebben.

Qua kleding krijg je natuurlijk ook wel een hoop, maar je wilt zelf ook aardig wat kleding inslaan. Als mommy en daddy to be wil je wel dat je kindje kleertjes krijgt die jullie samen hebben uitgezocht. Qua kleding zijn wij zeker wel een paar honderd euro kwijt geweest maar dan hebben we ook wel al grote maatjes en echt mooie items.

Het autostoeltje is ook een behoorlijke kostenpost, en wij wilden wel een nieuwe omdat het gewoon een veiligheids gerelateerd product is. Wij hebben gekozen voor de Maxi cosi Pebble met de familyfix basis wat op zo’n 300,- euro uitkomt.

Alle verzorgingsproducten samen zijn ook een hoop, flessen, borstkolf, crèmes, je badproducten, badcapes, badje en noem maar op. Reken hier ook maar een paar honderd euro voor uit.

Om dit allemaal te bekostigen heeft het ons enorm geholpen om aanbiedingen in de gaten te houden en natuurlijk te besparen om grote uitgaven in je vaste patroon zoals autoverzekering vergelijken en natuurlijk je zorgverzekering vergelijken.  Voor mij was het namelijk ook praktischer om een extra aanvullende verzekering te nemen zodat veel van de ziekenhuis en kraamkosten vergoed worden.

En laten we het dan niet hebben over luiers en melkpoeder. Ik hoop in eerste instantie borstvoeding te kunnen/mogen geven. Dit scheelt natuurlijk al enorm wat geld. Ook helpt het om je luiers al van te voren in te slaan, net als de billendoekjes. Je hebt ze toch nodig dus waarom zou je ze niet wat eerder kopen. Wij hebben al behoorlijk wat ingeslagen als voorraad. En zo merk je het ook niet in 1 keer in je portemonnee.

In totaal ben je voor de eerste tijd denk ik toch al een aardig bedrag van 1000,- euro kwijt zonder dat je echt heel gek hebt gedaan of een hele dure kamer hebt gekocht. Wij hebben immers voor 250,- een hele kamer kunnen overnemen.

Bezuinigen kan dus zeker een goede tip zijn!

Facebook
Pinterest
Instagram

2 reacties

  1. Wij hebben toen heel veel van mijn moeder gekregen. Zij heeft er speciaal voor gespaard zo ontzettend lief! Fijn dat jullie zoveel mooie spullen hebben gekregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *