Zwangerschap is toch anders gegaan dan gehoopt..

We zijn al bijna 30 weken en ja ik ben stiekem al aan het aftellen.

Ik wil jullie vandaag graag vertellen hoe de zwangerschap toch anders is gegaan dan ik had gehoopt misschien. In ziekenhuizen gaat het er helaas toch anders aan toe dan bij een gezellige verloskundige. Onze verloskundige is echt een schat en gelukkig zien we haar ook nog regelmatig maar toch heb je ook veel meer de snelle afhandelingen in het ziekenhuis die gewoon een stuk minder persoonlijk zijn.

Een echo wordt snel gemaakt, of ze kijken alleen even gauw of het hartje klopt en hup shirt naar beneden en door naar de volgende patiënt. Daar baal ik soms enorm van! Ik snap dat het wat sneller moet gaan dan bij een persoonlijke verloskundige of echoscopiste maar een beetje meer begaandheid zou ik wel fijn vinden.

Soms kom ik daar en willen ze toch even snel inwendig kijken, nee niet naar de baby maar hoe mijn baarmoedermond erbij ligt. Is deze nog gesloten? Geen gekke afwijkingen? Allemaal voorkomen normaal natuurlijk, maar in een ziekenhuis ben je gewoon een nummertje en soms kan ik daar even niet zo goed tegen 🙁

Je wilt gewoon je kleine frummel zien, haar trapjes op het beeld kunnen bekijken en genieten van wellicht een 3D beeld die je te zien krijgt.

Helaas mag het niet altijd zo zijn en genieten we van ieder moment die we wel krijgen, daar genieten we dan maar extra van! We kunnen niet wachten haar te ontmoeten <3

 

Facebook
Pinterest
Instagram

14 reacties

  1. Wat ben je al ver! Ik snap goed dat je al bent begonnen met aftellen. Wel jammer dat ze in het ziekenhuis wat minder persoonlijk zijn, maar gelukkig is je verloskundige wel heel lief!

  2. In ziekenhuizen is het zeker onpersoonlijk. Ik begrijp precies wat je bedoeld!
    Er is weer een baby geboren in bloggersland en nu jij nog. Wat zal ik blij voor je zijn als je meisje er is! Nog even!

  3. Ik vind het zo rot voor je dat veel dingen niet zijn gelopen zoals je had gehoopt in je zwangerschap. Gelukkig ben je nu wel al een heel eind in je zwangerschap. Sterkte nog met de laatste loodjes! Nog heel even en dan ligt écht jullie meisje in je armen <3

  4. Wat vervelend dat je het zo ervaart. Ik ben ook twee keer overdragen aan het ziekenhuis i.v.m. een stuitligging. Maar desondanks waren ze erg persoonlijk en begripvol. Zelfs toen ik die dagen in het ziekenhuis lag na de keizersnede, voelde het erg prettig. Ik hoop dan ook dat je het straks op die manier gaat ervaren. Dat is je gegund, naast een gezond kind op de wereld te zetten natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *