Zwangerschapsupdate week 28-30

Daar zijn we wéér! Ondertussen gaan we toch echt al richting het einde, althans zo zie ik het.

Ik merk dat het allemaal net even wat zwaarder aan het worden is en je lichaam je gewoon al voorbereid op het einde. Bukken gaat moeizamer en ook omdraaien in bed of van de bank afkomen is een hele onderneming maar dat neem ik voor lief.

Ons ukkie voelen we beiden steeds meer en dat is echt zo ontzettend gezellig! Helaas valt het me onwijs tegen dat ik nog steeds weinig kan doen en ik moet in kleine stapjes dingen aanpakken in huis.

We hadden in week 29 een extra groeiecho waarbij we in elk geval gezien hebben dat de placenta ongeveer 5 centimeter van de baarmoedermond af ligt en het geen complicaties zal gaan geven voor een natuurlijke bevalling, HAPPY ME! De gedachte alleen over een keizersnede om die reden leek me echt vreselijk. Ze was qua groei mooi op schema en zou ongeveer 6,5 pond gaan wegen bij een zwangerschapsduur van 40 weken. Klinkt goed en ik voelde me ontzettend opgelucht.

Afgelopen week moest ik toevallig ook terug op controle in het ziekenhuis want ze wilden daar ook de placenta bekijken. Hier lag die ineens 10 centimeter van de baarmoedermond en was de bijna 200 gram zwaarder dan 4 dagen ervoor. Ontzettend verwarrend en dat maakt me ook wel weer onzeker, wat is nu waar? In elk geval gaat die placenta niet meer zakken dus daar kunnen we natuurlijk wel heel blij om zijn. Maar gewoon hoe kan het zoveel verschillen? Iedereen meet natuurlijk anders en een paar millimeter is al een aardig verschil in groei. We wachten het maar af, over 2 weken mogen we nogmaals voor een groeiecho dus ik ben benieuwd.

Helaas heb ik sinds 6 dagen ontzettend last van harde buiken, niet normaal. Het begon licht een aantal keer per dag. Nu is het bijna continu, zodra ik al van de bank naar de wc loop is hij helemaal hard. Het ziekenhuis vertelde me rust te nemen, dat doe ik natuurlijk al dus we moeten het even aankijken en anders toch echt aan de bel trekken. Mijn moeder heeft namelijk geen weeën gehad alleen maar harde buiken waardoor zij ontsluiting kreeg. Iedereen is anders dus het is goed om het in de gaten te houden.

Het huis is aardig aan kant en ik heb wel meer rust, ook de babykamer is bijna klaar alleen nog wat frutsels, je kent het wel haha.

Ben je benieuwd en wil je op de hoogte blijven via Instagram? Klik hier!

 

Facebook
Pinterest
Instagram

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *