Zwangerschapsupdate week 30-34

Waar zullen we eens beginnen… Het wordt ontzettend echt nu. Het aftellen is echt begonnen, ook al zeg ik dat bij iedere update. Gewoon alweer 34 weken hoe gek is dat.

Wat is er de afgelopen tijd gebeurd? We zijn natuurlijk nog steeds onder controle in het ziekenhuis. Zodra ik gestopt zou zijn mocht ik eigenlijk terug naar mijn verloskundige maar helaas is dit niet het geval. De ontsteking van mijn blaas/nieren is nog steeds niet over. Telkens zeggen ze dat het verminderd maar niks blijkt minder waar helaas. Ook is mijn baarmoedermond al flink verkort, hij was bij de eerste meting 5 cm, toen 3 en nu op net 2 cm. Bedrust schrijven ze voor, ja dat snap ik… maar ik ben al sinds 18 weken zwangerschap thuis en doe om precies te zijn bijna niks. Maarja we gaan dus maar gewoon door met ‘niks’ doen.

We moeten het gewoon aanzien, ze kunnen niet veel veranderen aan die verstrijkende baarmoedermond, het heeft geen nut om dit uit te stellen want we gaan al richting de uitgerekende datum natuurlijk.

Ook de harde buiken en krampen worden steeds heftiger waardoor we meerdere keren aan het ctg hebben moeten liggen. Gelukkig worden we goed in de gaten gehouden. Het is geen pretje maar ik ben blij dat ze haar zo goed in de gaten houden.

Ook heb ik deze week voor de 100ste keer bloed moeten prikken en nogmaals de suikertest, yuh wederom een dagje ziekenhuis, love it. Mijn buik is niet extreem groot, heb veel vruchtwater en zij is toch al flink gegroeid. Ze hadden dit niet verwacht ivm de medicatie en de hyperemesis gravidarum. Ze hadden haar eerst op een kleine 6 pond geschat en nu toch zeker wel ruim 7,5 mocht ik het helemaal uitlopen. Het is en blijft een indicatie natuurlijk maar ze willen toch even voor de zekerheid dit nog natrekken. Nou helemaal prima hoor, we ondergaan alles en kijken weer uit naar de komende weken!

I keep you posted! XXX

Facebook
Pinterest
Instagram

7 reacties

  1. Het is maar beter dat ze alles in de gaten houden, maar ik begrijp dat het steeds thuiszitten wel vervelend voor je begint te worden. Zolang de kleine meid maar gezond en wel is, niet? 😉

  2. Leuk weer even een update te lezen. Wat duurt het dan alleaal lang he? Hoe komt het nou dat de ontsteking maar Niet weg wil? Enig idee?
    Veel succes met de laatste loodjes! Kiss

  3. De laatste loodjes, voor jou loodzwaar, en ik hoop echt voor je dat je kleine meisje er straks ook snel is. En dan bedoel ik, een snelle bevalling. Dan kan je eindelijk gaan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *