Moederschap tot nu toe

Nu dit artikel online komt is kleine Louá een kleine 7 weken oud en de tijd vliegt, ja hoe cliché!

Het moederschap vind ik echt ontzettend leuk en ik leer elke dag steeds meer over haar en over mezelf. Hoe bizar kan je van een klein mensje houden. Het is echt mijn alles en het is alsof ze nooit is weggeweest!

De eerste weken vond ik best spannend, doe ik het wel goed. Kan ik het wel? Is ze een tevreden baby? Alles vond ik gewoon mega eng en hoopte dat ik alles gewoon maar perfect deed. Nu weet ik achteraf ook wel dat je nooit iets perfect kan doen. Je doet het voor je kind dus je doet het hoe dan ook goed.

Toen de borstvoeding niet lukte omdat ik simpelweg niet voldoende productie had was ik intens verdrietig en als ik er nu over nadenk ben ik dat nog steeds. Je kan er niks aandoen, we hebben alles geprobeerd wat mogelijk is maar als het dan niet lukt kan het je toch heel verdrietig maken. Ik wilde dit zo graag en van te voren heb je een beeld voor ogen, als dat niet lukt zoals jij wilt kan dat teleurstellen. Ik voelde me een slechte moeder maar dat is natuurlijk belachelijk. Helaas kreeg ze toen ook spruw, zo zielig voor zo’n kleintje. Nu ben ik trouwens wel gestopt met de borstvoeding en het afkolven. We hebben echt alles geprobeerd.. zelfs medicijnen voor je toeschietreflex maar dit mocht ook niks baten. We hebben het in elk geval 8 weken gedaan en daar ben ik wel trots op. Ik heb niet opgegeven en ze zal ook heus groot worden zonder mijn melk. Beiden is goed dus ik moet me er ook niet druk over maken..

Ben je benieuwd naar mijn ervaring als mama? Volg Foryourstyle.nl op Instagram

 

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *