Ons nieuwe project

Wie ons misschien al langer volgt weet dat wij nu iets meer dan 2 jaar samenwonen.

Wij zeiden toen al dat we graag in de toekomst zouden willen kopen, zeker nu er een klein meisje bij is zou dat voor ons een nog mooiere stap zijn. Wij hebben dus besloten nu echt langzaam opzoek te gaan naar iets wat bij ons past. Een gloednieuwe woning die nog gebouwd moet worden of toch juist een wat nieuwer huis dat misschien nog maar een paar jaar bewoond is.

Beiden zijn wij niet zo handig dus een echte kluswoning zou voor ons echt helemaal niks zijn. Mijn vader en broertje zijn wel ontzettend handig hoor, maar je wil niet telkens voor alles bij hen aankloppen. Dus eigenlijk is ons nieuwe project nog meer sparen en concreet nadenken over waar we onszelf zien wonen over een paar maanden tot jaren.

Natuurlijk wisten we dit al en konden we wel sparen voor die tijd, maar met de zwangerschap waar uiteindelijk toch veel geld in gaat zitten, en mijn auto die het helaas een soort van begeven had… ging het spaargeld weer aardig op. Helaas moet je voor alles je portemonnee trekken en begin je bijna weer van voor af aan.

We weten natuurlijk nu waar we het voor doen en dat maakt het ook wel weer een stuk makkelijker. Maar met de vaste kosten die je voor de aanschaf van een huis betaalt ben je er nog niet. Daar komen nog zoveel kosten bij kijken. Ik bedoel alleen al de inrichting en meubels die je eventueel wilt veranderen zijn een flinke kostenpost. En dan heb ik het natuurlijk nog niet over de kosten die je kwijt bent als je een wat oudere woning vindt. Misschien moeten daar wel veel dingen bij aangepast worden, zoals de ramen. Misschien moet je wel dubbel glas bestellen? Is je ketel kapot of zijn je kozijnen toe aan vervanging… Zoiets vind ik allemaal wel belangrijk dus dat zal toch direct aangepast moeten worden.

Gelukkig kennen wij veel mensen die ons hiermee kunnen helpen met eventuele grote verbouwingen of aanpassingen. En er zijn genoeg sites die je indicaties kunnen geven van kosten zoals GlasGigant. Het liefst zouden wij toch kiezen voor een wat nieuwere woning. Maar het zou zomaar kunnen dat we verliefd worden op een huis en dan is zoiets wel enorm fijn.

 

 

 

 

*advertorial

 

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *