Hoe heeft het moederschap mij veranderd?

Inmiddels is Louá alweer 4 maanden oud, ik meen het als ik zeg dat het enorm snel gaat. Het is gewoon niet te doen, hoe hard alles gaat. Het voelt alsof ze er al jaren is. Maar ik ben eigenlijk pas 4 maanden geleden bevallen, wauw!

Het klinkt allemaal zo cliché als mensen zeggen dat ze zijn veranderd door het moederschap, maar het is gewoon echt zo. Ze heeft me op de een of andere manier veel sterker gemaakt. Voorheen was ik best gehoorzaam naar anderen en deed ik altijd wat een ander wilde. Nu denk ik nee, waarom zou ik. Ik denk alleen aan mijn gezin en wil daar het beste voor. Als ik iets niet wil doe ik het gewoon niet en kunnen ze het bekijken. Ik ben veel meer aan mezelf gaan denken wat dat betreft. Ik moet gelukkig zijn om mijn gezin gelukkig te maken. Het heeft geen nut als ik thuis zit te mokken toch? Dan maar even mijn scheur opentrekken, dan ben ik er tenminste vanaf.

Ook heb ik mijn prioriteiten echt veranderd. Eigenlijk was ik altijd wel zelfstandig en kon ik een huismuts zijn maar nu hecht ik nog meer waarde aan een schoon huis, gezond eten en tijd met mijn gezin. Als ik gewerkt heb ben ik blij dat ik thuis ben en geniet ik echt optimaal van die kleine draak.

Op financieel gebied zijn we nog meer gaan nadenken over de toekomst. We sparen nu voor een koophuis en willen gewoon het beste voor ons. We zijn hier veel meer mee bezig dan voorheen. Ook sparen we voor de kleine zodat zij niks te kort hoeft te komen.

Wat een kindje toch teweeg kan brengen is zo bijzonder. En ja jongens dit gaat gewoon allemaal vanzelf, hier hoef je niks voor aan te passen.

Facebook
Pinterest
Instagram

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *