Hoe creëer je een perfect huis?!

Een perfect huis of een perfecte woning? Dat is en blijft een lastig onderwerp. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk om me ergens thuis te voelen. Helaas ben ik zelf altijd opzoek naar iets anders, iets nieuws. Snel ben ik uitgekeken op mijn inrichting. Ook mijn vriend is het hier vaak mee eens. Wij zijn dol op afwisseling, iets nieuws en vooral variatie.

Dit is in ons geval vaak lastig omdat het niet alleen veel geld kost, maar ook dat je zoveel tijd moet investeren in een nieuw interieur. Ik zoek vaak een nieuw kleurtje verf toch wel in een redelijk neutrale kleur, zodat we er misschien iets langer mee kunnen doen dan een maand of 3. Neutrale tinten en een neutrale vloer kunnen al heel veel verschil maken. Je verft een kastje in een ander tintje en je krijgt een heel ander huis.

Opgeruimde kamers en vooral veel licht geven je een goed gevoel. Neutrale tinten helpen ons ook bij een prettige woonomgeving. Rust en licht maken ons gewoon zoveel blijer en we krijgen meer rust in ons hoofd. Dichte kastjes of opgeruimde decoratie is al zo’n verschil.

In de babykamer van Louá wilden we ook altijd veel rust. We hebben dezelfde vloer overal in het huis en ook de kleur van de muur is overal hetzelfde. Hierdoor is het heel rustig en lijkt het mooi door gestyled. Haar kamertje is wit met wat decoratie in het poeder roze en goud. Dit kunnen we dan makkelijk afwisselen met een andere kleur in de toekomst. Een behangpatroon vonden we echt té druk. Een beige kleur op de muur doet het goed. Zeker met oog op de toekomst mochten we nog een keer een kindje verwachten.  Stel dat dit een jongen zou zijn hoeven we niet alles om te gooien, wat mij vooral veel rust geeft.

Louá haar kamer is dus misschien voor veel mensen saai, maar we zijn er heel blij mee. Natuurlijk als ze groter wordt krijgt zij een andere stijl, haar kinderbed zal dan anders zijn en ook de commode zal verdwijnen. Dan ga je ook de aankleding aanpassen op de leeftijd en zal ze meer gaan spelen in haar kamer. Onwijs leuk om hier af en toe al wat inspiratie voor op te doen. Perfecthomeshop heeft super veel leuke items waar ik echt uren naar kan kijken. Ik kan niks leukers bedenken dan een kinderkamer aankleden. Alle decoratie en speelse items, we zijn er echt dol op maar willen wel iets kopen waar ze langere tijd mee vooruit kan. We hebben een babykamerkast en hier heb ik achteraf toch een beetje spijt van. We hadden beter kunnen kiezen voor een ‘normale’ kast waar ze in principe haar hele leven mee kan doen. Nu zijn we toch genoodzaakt om een nieuwe kast te gaan scoren over een paar jaar. Oké… voor een mama als ik met een shopping verslaving is dit ook niet het einde van de wereld hoor 😉

 

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *