Ga voor een beter milieu, gebruik wasbare luiers

Wasbare luiers, herbruikbare wattenschijfjes of papieren zakken voor je groenten en fruit. Het is allemaal beter voor het milieu en waarom zullen wij hier allemaal niet ons steentje aan bijdragen? Ik ben het er vooral mee eens dat we als we allemaal iets doen het zoveel makkelijker zou zijn.

Deze keer wil ik mijn ervaring delen met de wasbare luiers die ik via Nappy’s heb ontvangen. Voordat Louá geboren was heb ik me wel eens verdiept in de term wasbare luiers maar nooit echt verder bij nagedacht. Het komt natuurlijk best oudbollig over. Mensen vinden het vaak vies en zijn echt voor het gemak geboren. Nou ik kan je vertellen bij deze luiers hoef je echt niet veel extra tijd te rekenen hoor.

 

   

Wij hebben de luiers van Grovia, Petit Lulu en Hu-da. Dit zijn diverse soorten luiers en overbroekjes in diverse stijlen. Wij houden in principe van neutrale tinten en geen gekke printen dus in dat geval is de roze Grovia luier voor ons het mooiste, maar werkt deze ook het fijnst? Wij houden wel van een slanke luier, zodat het niet veel opvalt onder kleding. Louá draagt vaak bloomers of korte broekjes waardoor het in dit soort broekjes niet echt opvalt als de luier iets dikker is. Strakke spijkerbroekjes draagt ze echt nooit, dat kan ze later altijd nog lang genoeg aan. Dus in principe is deze eis van ons al van de baan. De Grovia vinden wij ontzettend fijn in gebruik met de inlegger. De luier is makkelijk verstelbaar en ook dus goed slank. Hij houdt prima genoeg plasjes en zelfs een poepluier is hierin goed tegen te houden. Deze luier is een perfecte all in one. Hier hoef je geen overbroekje bij te gebruiken.

 

De Petit Lulu is niet mijn eerste keuze qua print maar jeetje wat een goede stevige luier. Wederom makkelijk in gebruik en met een overbroekje kan ze hier makkelijk een nacht mee vooruit. Wel gebruiken wij een extra bamboe inlegger zodat de kans op doorlekken nog vele malen minder zal zijn. Het wordt wel een dikker pakketje omdat je 2 broekjes over elkaar aantrekt. Maar hij is daarom wel langer te dragen zonder dat je hoeft te verschonen.

 

De Hu-da luier is een systeem met klittenband en dit werkt ook echt top. Misschien net iets sneller maar ook gewoon weer heel erg fijn. Met een overbroekje vind ik deze ook echt een topper. Ook weer een wat dikker pakketje maar vooral voor ’s nachts is dit wel echt lekker.

 

 

Kindjes die wasbare luiers dragen hebben minder kans op droge en eczeem achtige plekken rond het luiergebied. Voor Louá is dit echt wel een must. Ik merk dat haar uitslag vele malen minder is als zij deze luiers een paar keer achter elkaar draagt. Ook zal zij in de toekomst waarschijnlijk sneller zindelijk zijn omdat het is bewezen dat deze luiers bij dragen aan een snellere zindelijkheid. Er zijn nog veel meer pluspunten en dus niet alleen het milieu aspect. In een volgend artikel neem ik jullie weer mee in mijn ervaringen met deze luiers. Ik ga jullie er nog meer over vertellen want ben dol enthousiast. Goed voor mijn kindje, goed voor de portemonnee en goed voor het milieu! WE LOVE IT!

Facebook
Pinterest
Instagram

1 reactie

  1. Zo goed dat je wasbare luiers gebruikt! Dat doen m’n schoonbroer en z’n vrouw nu intussen ook voor de tweede maal. Ik vind die printjes trouwens juist erg fijn, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *