Essentials voor in de babykamer

Er zijn overal lijsten te vinden met wat je allemaal nodig hebt voor je baby, maar wat is er nou precies een vereiste in de babykamer? Er zijn genoeg dingen op te noemen die je echt niet kunt missen. Maar ook de leuke accessoires of decoratieve items kunnen niet ontbreken. De babykamer moet een echte eye catcher zijn en je wilt deze kamer 100 keer per dag binnenlopen.

De babykamer van Louá is een bijzonder plekje in ons huis. Zij heeft de meest lichte kamer, deze was voorheen mijn kantoor. Deze ruimte hebben we opgeofferd omdat deze ten eerste dus erg licht is. Maar ook heeft deze kamer een groter oppervlakte dan de andere kamer op onze 1e verdieping. We vonden het belangrijk dat ze een ruime kamer kreeg, want mocht er ooit in dit huis nog een tweede kindje op komst zijn kan zij haar kamer behouden. Dit vond ik voor haar heel belangrijk! Zo hoeft zij niet nog eens aan een andere kamer te wennen.

 

Wat zijn echte essentials voor in de babykamer?

Iets wat zeker naar mijn mening niet mag ontbreken is een goede kledingkast waar je voldoende in kwijt kan. Wij hebben gekozen voor een babykamer kast die ik toch zo omruilen als dit kon. Het ziet er natuurlijk mega cute uit maar op lange termijn is dit niet heel erg praktisch. Als er nog een kindje op komst zou zijn gaan al Louá haar spullen dan ook naar de nieuwe baby. Na een aantal jaar heb je gewoon niks meer aan een babykamer kast. Dit is dus achteraf helaas een kleine tegenvaller geweest.

Wat ik ook heel belangrijk vind is genoeg opbergruimte. Je beddengoed, kleding en bijvoorbeeld badproducten moeten gewoon goed worden opgeborgen. Ook vind ik het heel erg fijn dat ik een verzameling luiers en billendoekjes kan opslaan zodat ik nooit misgrijp. Hierbij is dus een kastje of een commode ook wel echt een vereiste.

Achteraf miste ik het enorm om een fijn zithoekje te hebben in Louá haar kamer. We vonden hier bijvoorbeeld een onwijs mooie relaxfauteuil, een plekje waar je heel fijn kunt gaan zitten om je kindje te voeden of om ’s avonds een boekje te lezen. De diversiteit van stoelen en printjes is mega. Voor een volgende zwangerschap weet ik zeker dat ik een relaxfauteuil zal gaan aanschaffen. Toen ik zwanger werd wilde ik dit eigenlijk al direct alleen is het er op dat moment door de vervelende zwangerschap helemaal bij in geschoten. Lees hier mijn verhaal over mijn vervelende zwangerschap mocht je dit verhaal nog niet kennen. Voor een volgende zwangerschap is dit zeker wel een vereiste. En niet alleen om te voeden of een boekje te lezen maar ook gewoon om even te kunnen zitten. Ik merk nu af en toe nog steeds dat ik eng word tijdens het verschonen. Dan moet ik even gaan zitten en zonder stoel gaat dat wat lastig. Meestal loop ik dan naar onze kamer en ga daar even rustig bijkomen als Louá verschoond is. Een relaxfauteuil of stoel zou ik dus echt zeker adviseren en bij een volgende zwangerschap aanschaffen.

Decoratie

Accessoires en mooie gepersonaliseerde items vind ik echt super tof. Op deze manier gaat het kamertje er echt leuk uitzien. Je creëert warmte en een knusse sfeer voor je kleintje. Wij hebben bijvoorbeeld gekozen voor een hemeltje rond haar ledikant. Dit ziet er knus uit maar geeft ook een geborgen gevoel voor haar. Het is tevens ook echt bewezen dat warmte kindjes heel goed doet. Een geborgen gevoel is zo ontzettend belangrijk. Ook rust en neutrale tinten doen het mentaal voor kindjes heel erg goed. Niet teveel prikkels in de slaapkamer en tevens daarbuiten. Maar een mooie mand met wat knuffels vind ik dan wel weer heel erg leuk.

Een mooi aankleedkussen en een dekentje maken de kamer helemaal af. Zo creëer je het kamertje van je dromen!

Facebook
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *